Ana içeriğe atla

Zeytinyağlı Baş Kavurma Tarifi

MALZEMELER 
--6 adet patlıcan 
--2 domates 
--5 sivri biber 
--2 kırmızı biber 
--1 soğan 
--5 diş sarımsak 
--1'er kaşık şeker,tuz 
--kızartmak için yağ 

Patlıcanlar dörde bölünür kızartılır, soğan , biber, domates, sarımsak sotelenir. Patlıcanların içine doldurulur. Bir çay bardağı su eklenir. Fırında 15-20 dk pişirilir. Afiyet olsun...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Analı Kızlı Tarifi

MALZEMELER  İçli köftenin dış harcından küçük toplar yapılır. İçli köfte tarifini bir önceki gönderimde bulabilirsiniz. Tencereye iki kaşık yağ, 1 kaşık biber salçası, tuz, 1 çay kaşığı limon tuzu ve nane eklenip kavurulur. Tencerenin yarısına kadar su eklenip kaynatılır. İçine yuvarladığımız hamurlar ve haşlanmış nohut ilave edilir. İçli köfteler suyun yüzüne çıkınca altı kapatılır. Afiyet olsun...

Adana Usulü Patlıcan Yemeği

Malzemeler 1 kilo patlıcan 250 gr kuşbaşı et 4 adet domates 4 adet sivri biber 1 adet kapri biber 5-6 diş sarımsak 1 küçük soğan 4 yemek kaşığı sıvı yağ HAZIRLANIŞI patlıcanlar soyulur,küp küp doğranır, tuzlu suda bekletilir. yağ tencereye konulur. yağ kızınca etler içine atılır. etler suyunu çekene kadar pişirilir. soğan, sarımsak ilave edilir. sırasıyla patlıcan, üstüne biber doğranır. en üste domatesler konur. domatesin suyu ile kısık ateşte pişirilir. afiyet olsun…